Afgelopen zondag 3 januari stond de 1e offline voorronde van de Nederlandse PES League op het programma. Van te voren meldden zich er bijna 80 man aan, een aantal dat sinds de populairste dagen van PES in 2005/2006 niet meer gehaald is. Uiteindelijk meldden zich er ongeveer 60 man in Amsterdam, wat voor Bundled, Konami en de PES League een goed teken is: PES is back on track! Deze 60 man waren vandaag bijeengekomen om een plekje af te dwingen bij het Nederlands Kampioenschap PES in april. In totaal doen aan dit Nederlands Kampioenschap 24 mensen mee. 5 daarvan zijn al bekend: Mr_Pro_Evo-D, DCraneBMF, Akkalicious, DS en Paso. Na zondag zouden dit er dus 8 worden.

Vanwege wat technische problemen moest er iets later dan gepland worden begonnen, uiteindelijk werd dit verholpen en werden de poules geloot. Er zouden 14 poules van 4 komen waarbij iedereen het 2x tegen elkaar opneemt en het resultaat over die 2 wedstrijden telt. De nummers 1 en 2 plaatsen zich automatisch voor de volgende ronde, waarbij 4 nummers 1 werden vrijgeloot voor de 1e KO ronde. Goed, de loting:

Groepen

Zoals hierboven te zien is, waren er weinig verassingen in de poule. De bekende namen plaatsten zich voor de KO, soms zelfs ontzettend eenvoudig. Zo hadden Oniel, Abdiovic en Dominck zelfs een doelsaldo van meer dan +20 . De enige verassing was dat ReconditeNL zich niet wist te plaatsen voor de KO. Hier was hij niet tevreden over, zoals in de afbeelding hieronder te zien is.

Sammy

Na de poulefase werd er gesproken over 4 favorieten voor vandaag: Indominator(BebbyBollo), Oniel, Henkdenhaag en Abdiovic. In de 1e KO ronde ontliepen deze topfavorieten elkaar. Toch stonde er op papier 3 mooie affiches op het programma: Diepzalig – Indominator, Ma-Vi-Di – MrJakarta en Dominick – Jari

Diepzalig zorgde voor een verassing door 1 van de topfavorieten uit te schakelen: Indominator. Na een spannende wedstrijd trok hij aan het langste eind: 2-1. Ma-Vi-Di (vroeger bekend als MarcoVanDijk) nam het op tegen het broertje van Indominator: MrJakarta. Onze Indonesische vrienden lieten het echter afweten in deze 1e KO ronde, want ook Ma-Vi-Di wist zijn wedstrijd te winnen: 6-2. Jari werd door Henkdenhaag getipt als grote kanshebber voor een plek bij de 1e 3 vandaag. Dit op basis van zijn prestaties bij PESholland en een Holland Casino toernooi eerder dit jaar. De dit jaar wat minder actieve Dominick wist Jari echter toch uit te schakelen: 2-4.  Alle uitslagen van de 1e KO ronde zijn hieronder terug te vinden:

KO 1

We zijn inmiddels aanbeland bij de laatste 16. Hier namen 2 vrienden het tegen elkaar op: Dominick en Davey, maar de mooiste affiche was die tussen Abdiovic en Oniel. 2 topfavorieten voor de eindzege vandaag. Uiteindelijk wist Oniel overtuigend met 4-0 te winnen. Diepzalig, die favoriet Indominator uitschakelde, won ook zijn wedstrijd. Henkdenhaag had het erg lastig in deze ronde. Pas diep in de 2e helft wist hij een 1-0 achterstand om te buigen in een 2-1 overwinning. De verassing deze ronde kwam op naam van Davey(Dutch-zRipzx) hij wist Dominick uit te schakelen die in het toernooi leek te groeien, maar weer op aarde werd gezet door 1 van zijn vrienden. Alle uitslagen van de 8e finale zijn hieronder terug te zien:

KO 2

De kwartfinales zijn ontzettend belangrijk. Wanneer deze wedstrijd werd gewonnen, zou je namelijk 2 kansen krijgen om je plek bij de beste 3 af  te dwingen en heb je dus 75% op plaatsing voor het Nederlands kampioenschap PES. De spanning was dan ook om te snijden. Er zaten nog 2 favorieten in die elkaar pas in de finale konden tegenkomen. Ook nu was er weer een mooie affiche: Oniel – Ma-Vi-Di. Beide wisten het vorig jaar ook al tot het Nederlands kampioenschap te schoppen en wilden natuurlijk dit jaar weer op het hoogste podium acteren. Oniel wist ook nu aan het langste eind te trekken en wist dus ondanks zijn ontzettend lastige loting in de KO zich te plaatsten voor de halve finale. Hij zou het daar gaan opnemen tegen Diepzalig, die in een spannende wedstrijd met 3-2 aan het langste eind trok. Aan de andere kant van het schema maakte Henkdenhaag gehakt van Davey(Dutch-zRipzx): 4-0. Om tot een laatste halve finalist te komen moest er een zinderende strafschoppen serie aan te pas komen tussen Ricardo(Dutch-zRicozx) en Oztradamus. Uiteindelijk trok ricardo na ruim 15 penalty’s aan het langste eind en was hij daarmee de laatste halve finalist. Alle uitslagen nogmaals:

KO3

In de halve finale zijn de verschillen uiteraard minimaal. Dit was zeker terug te zien in de halve finale tussen Ricardo en Henkdenhaag. Het werd uiteindelijk 1-0 voor Henkdenhaag, die nog erg goed weg kwam in de laatste minuut, toen ricardo in plaats van het doel de paal trof. In de andere halve finale werd er een heuze galavoorstelling ten toon gespreid door niemand minder dan Eldridge O’Niel. Wat een spel vertoonde deze man in de halve finale. Vooral de 4-1 was van sublieme klasse en zorgde voor geschreeuw in de zaal. Uiteindelijk werd het 5-2 voor Oniel en hij was daarmee, evenals henkdenhaag, gekwalificeerd voor het Nederlands kampioenschap.

Ricardo en Diepzalig moesten hun verlies snel verwerken, want de winnaar tussen hun wedstrijd voor plek 3 zou zich ook kwalificeren. Ricardo kon echter geen vuist meer maken, want diepzalig ging er na een eenvoudige 4-1 overwinning met het 3e ticket voor het NK vandoor.

In de finale stond alleen nog een betere “seeding” voor het  Nederlandskampioenschap op het programma en natuurlijk zou de winnaar ook met 50 euro meer aan mediamarktbonnen weer uit de Wethouder Verheijhal vertrekken. De seeding voor het Nederlands kamioenschap is als volgt verdeeld:

Konami PES League NL 2016 plan

Uiteindelijk wist Henk, na verlenging, met 2-1 te winnen. Het was een schitterende finale met rode kaarten aan beide kanten maar vooral verdedigend was het hoogstaand. Er werden nauwelijks kansen weggegeven terwijl beide heren aanvallend ontzettend sterk zijn. Henk was erg euforisch en riep zelfs al dat hij zowel het Nederlands kampioenschap als het wereldkampioenschap PES zou gaan winnen. Wij zijn benieuwd, maar goed is Henk zeker! Alle uitslagen van de KO en groepsfase, zijn de volgende link te vinden: ALLE UITSLAGEN

De nummers 1, 2 en 3 nogmaals even op een rijtje:

Winnaars

De volgende offline kwalificatie belooft in ieder geval weer veel goeds want een hoop mensen zullen weer gemotiveerd voor de dag komen. De volgende kwalificatie zal naar alle waarschijnlijkheid eind januari gaan plaatsvinden.